Majonnäs!

Hej!

Jag blev så himla sugen på en snabb majonnäs när vi skulle dekorera äggen till en julmiddag nu för någon vecka sen. Så tänkte att jag skulle dela med mig av receptet! Blev tyvärr inga bilder denna gången men lovar att jag ska blir bättre på det! Haha kul att jag lovar det i redan första inlägget men till mitt försvar så gjordes majonnäsen innan bloggens födelse 😉

Om du ska göra en majonnäs på traditionellt vis så gör du den på äggulor och olja som hälls i med en tunn stråle samtidigt som du vispar för att på så vis skapa en emulsion mellan ägget och oljan.  Om du ska göra en majonnäs på traditionellt vis så är det viktigt att ägget och oljan har samma temperatur annars så kan den skära sig! När man gör den med stavmixer är det inte lika viktigt att allting har samma temp då mixern emulsifierar allting snabbare än vad man gör för hand.

Här kommer i alla fall ett superbra och snabbt recept på en majonnäs!

1 ägg
2dl rapsolja1 citron
1tsk dijon
1 nypa salt
1nypa peppar
ev. Chili eller annan smaksättning

Gör så här:

  1. Knäck ägget i litermåttet och häll på oljan.
  2. Tillsätt kryddor, några droppar citron och senap efter smak och tycke, här kan du också lägga i eventuell smaksättning om du vill ha en chilimajonnäs eller en tryffelmajonnäs kanske!
  3. Sen är det bara att använda stavmixern och mixa tills du får en tjock vit majonnäs. Skulle den vara för tunn så kan du tillsätta ett ägg till eller lite mer olja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *