Tryffelkaka!

Hej hörrni!

Idag på jobbet kom jag på en helt sinnesjukt god kaka som jag kommer kalla tryffelkaka! På grund av att den har ett tjockt täcke med chokladtryffel på! Så himla god!

Receptet kommer här!

Kakbotten:

4 ägg
1dl polenta
2dl socker
1msk vaniljsocker
4msk kakao
100g smö

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull
  2. Blanda resten av ingredienserna i en bunke med elvisp.
  3. När övriga ingredienser är blandade så blanda i smöret under vispning. Var försiktig så inte smöret skvätter på dig.
  4. Häll smeten i en form eller ugnsplåt som är klädd i bakplåtspapper. För att få pappret att stanna på plats så kan man smörja plåten med lite olja eller smör och sen trycka dit pappret!
  5. Baka i mitten av ugnen i 180*C i ca 12min. Provsticka ska vara torr när du tar ut den.

Chokladtryffel

300g vispgrädde
350g mörk choklad, minst 54%

  1. Koka upp grädden på spisen
  2. Häll grädden 3 gånger över chokladen samtidigt som du rör försiktigt, du ska få fram ett ”öga” i chokladen. Då vet du att emulsionen är färdig.
  3. När kakan är sval så häller du tryffeln på kakan, låt sen stå i kylen så att tryffeln kan stelna.
  4. Skär upp, pudra lite florsocker på och njut! Passar sjukt bra med lite lättvispad grädde till det här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *