Chokladtartlett!

Hej!

Tänkte att jag skulle lägga ut receptet på en av de godaste pajerna jag vet, nämligen chokladpaj! Fungerar lika bra att göra i större form som att göra små portionspajer. Det gör man som man vill!

Jag vet inte varför jag gillar denna paj så mycket men antar att det har att göra med all choklad som är i! Haha älskar choklad och man kan variera det såå mycket!

Receptet på pajskal hittar du Här! Det är samma tillvägagångssätt som på receptet till min lemon meringue pie, men istället för att ha i citronzest i degen så brukar jag ha vanilj! En halv vaniljstång är mer än tillräckligt.

Ni som använder vaniljstänger, släng dom inte när ni har använt upp alla fröer! Torka stången på lite hushållspapper i några dagar och mixa sedan med florsocker! Och voilà, du har gjort ditt eget vaniljsocker och dessutom använt upp hela vaniljstången!

I alla fall! Här kommer nu receptet på resterande komponenter till chokladtartletten!

Vispad pannacotta:

200g vispgrädde

50g socker

0,5 vaniljstång

3g gelatin

  1. Blötlägg gelatinet.
  2. Koka upp övriga ingredienser.
  3. Ta av gräddmassan från spisen, krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner det i grädden.
  4. Sila för att få bort eventuella geletrådar eller vaniljbitar om du låter hela stången koka med i grädden.
  5. Ställ för att svalna och bli fast.

Ganache

200g vispgrädde

200g kvalitetschoklad, minst 54%

  1. Koka upp grädden.
  2. Slå grädden över chokladen i 3 omgångar och rör runt så att allt har smält.
  3. Häll chokladen i dom färdiga pajskalen.

När alla moment ovan är gjorda är det dags att börja vispa pannacottan! När den är fluffig, vit och håller formen så är den färdigvispad! Du kan nu dekorera din paj med pannacottan hur du vill. Jag använde mig av en St. Honoré tyll och avslutade med bladguld för en lite exklusivare känsla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *